26 Aralık 2009 Cumartesi

Eski Sürüm MSN Messenger



Tamamını kendim upload ettiğim, güncel antivirüs programı ile test ettiğim eski sürüm MSN Messenger programlarının kurulum dosyalarını buradan indirebilirsiniz:

Windows messenger 5.1 Türkçe sürüm (7.1 Mb) min: Windows 95 OS, 486DX/66 veya üstü CPU, 8 Mb Ram, 10 MB boş harddisk alanı.

MSN messenger 7.0 Türkçe sürüm (8.7Mb)

MSN messenger 7.5 Türkçe sürüm (8.9Mb)

MSN messenger 7.5 English version (8.9Mb)

MSN Live Messenger 8.0 Türkçe sürüm (16Mb)

MSN Live Messenger 8.5.1235 English version (19Mb)

Gelelim Windows XP, Vista veya Win7 de bu sürümleri nasıl kullanabiliriz konusuna:
Aşağıda açıkladığım şekildeki yönergeler Windows XP içindir, diğer OS lerde farklılık gösterebilir, denemediğim için garanti veremem.
( Ben "eski kafadan" olduğum için, hala XP yi 98 arayüzeyi ile kullanıyorum. )


Öncelikle eski versiyonları kurmadan önce, diğer versiyonları kaldırmanız gerekebilir. Kurduktan sonra masaüstünden veya hızlı başlat menüsündeki msnmsgr.exe program kısayolu bulun. Simgesini fare ile sağ tıklayıp, özellikleri açın, sekmelerden uyumluluk seçin Win98 olarak çalıştır seçin(çalışmıyorsa diğer seçenekleri de deneyebilirsiniz), uygulayın ve tamam ile çıkın. Bu kadar. Artık messenger programınızı açarken, Microsoft'un serveri, işletim sisteminizin eski olduğunu sanacaktır, sizden artık güncelleme yapmanızı istemeyecek. Daha eski sürüm MSN leri kullanabilirsiniz, zorunlu güncelleme derdinden kurtulmuş olacaksınız. PC niz gereksiz program özelliklerinden kurtuluyor ve kaynaklarını messenger dışındaki asıl işlerinze kullanabilirsiniz.

Konu ile ilgili bu makalemi buradan daha detaylı okuyabilirsiniz:
http://ugur-akgoz.blogspot.com/2009/11/guncelleme-yapmadan-msn-in-eski.html
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Özgürce düşüncelerinizi belirtebilirsiniz: